Born: Granite koopt DC Broekman Logistics

9 Juli 2019 – Neddex heeft namens een van zijn fondsen een distributiecentrum in Born verkocht aan een dochteronderneming van Granite.

Granite is een Canadees beursgenoteerd vastgoedbeleggingsfonds dat zich bezighoudt met de verwerving, ontwikkeling, eigendom en beheer van industriële en logistieke objecten in Noord-Amerika en Europa. De verkoopprijs bedraagt € 17,5 mln.

Het distributiecentrum ligt aan de Heirweg 3 op bedrijventerrein Sluisweg in Born en heeft een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van ruim 24.000 m² verdeeld over twee units. Het gebouw is langjarig verhuurd aan Broekman Logistics, een full service logistiek bedrijf gespecialiseerd in vervoer over zee, de weg, het spoor, door de lucht en multimodaal vervoer.

Born is volgens de betrokken vastgoedadviseur Cusman & Wakefield een ‘trimodale logistieke hotspot (weg, spoor en water) en bedrijventerrein Sluisweg is uitermate geschikt voor transport, op- en overslag (warehousing) en het bewerken van goederen (value added logistic).’ Het bedrijventerrein is vanaf de A2 via de op- en afrit Holtum Noord goed bereikbaar. Andere gebruikers in het gebied zijn onder andere VDL-Nedcar, DHL, CEVA, Seacon, Helly Hanssen en PostNL.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws