Bodegraven: Overeenkomst over herontwikkeling Dronenhoek

2 april 2020 – De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft met Brookland, Slokker Vastgoed en Janssen de Jong Projectontwikkeling een intentieovereenkomst ondertekend voor de herontwikkeling van het gebied ‘Hofjes van Dronen’ in Bodegraven.

Het verouderde bedrijventerrein Dronenhoek wordt getransformeerd naar een duurzame woonwijk met een gedifferentieerd woningaanbod. Het woonprogramma biedt mogelijkheden voor starters, alleenstaanden, gezinnen en senioren en omvat woningen in het middeldure en sociale segment, zowel huur als koop. De nieuwe wijk ligt dichtbij het OV-station. De initiatiefnemers willen daarom ook nieuwe mobiliteitsconcepten introduceren.

De visie voor ‘Hofjes van Dronen’ biedt naar de mening van het college van burgemeester en wethouders van gemeente Bodegraven-Reeuwijk een uitstekende basis voor de herstructurering van dit gebied. Met het sluiten van de intentieovereenkomst met genoemde marktpartijen geeft de gemeente aan dat ze het volste vertrouwen heeft in een passende gebiedsontwikkeling door de partijen. Streven is om eind dit jaar het plan te kunnen afronden.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws