Bleiswijk: Somerset ontwikkelt DC voor Jumbo

8 november 2019 – Somerset Capital Partners gaat in Bleiswijk een distributiecentrum ontwikkelen voor Jumbo Supermarkten. Het wordt het derde e-fulfilment center (EFC) van Jumbo.

Bleiswijk zal net zoals de bestaande centers van Jumbo in Den Bosch en Raalte dienst doen als logistieke hub van waaruit klanten hun online bestelde boodschappen rechtstreeks thuis ontvangen.

De nieuwe faciliteit heeft een omvang van 50.000 m² en biedt hiermee de ruimte die nodig is om te kunnen blijven voldoen aan de groeiende vraag van klanten naar het thuisbezorgen van boodschappen. De faciliteit zal volgens Somerset bestaan uit een state-of-the-art logistieke hub die aan te passen is aan het steeds sneller groeiende ordervolume van Jumbo Supermarkten en waarmee ook steeds snellere bezorgprocessen kunnen worden gerealiseerd.

De hele ontwikkeling wordt gebouwd volgens Breeam kwalificatie Outstanding, het hoogste 5 sterren Breeam-duurzaamheidscertificaat.

Somerset Capital Partners ontwikkelt in Bleiswijk ook het nieuwe distributiecentrum van Zalando, op het voormalige veilingterrein. Dit wordt 140.000 m² groot. Ook maaltijdboxleverancier Hello Fresh en supermarktketen Hoogvliet hebben nieuwe DC’s gekregen in Bleiwijk, deze zijn door andere ontwikkelaars gerealiseerd.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws