Bleiswijk: Borghese verkoopt nieuw DC aan Granite

27 maart 2020 – Borghese Logistics heeft een nieuw distributiecentrum in Bleiswijk verkocht aan Granite Reit, een Canadees beursgenoteerd vastgoedbeleggingsfonds.

Het distributiecentrum is gelegen op bedrijfsterrein Prisma in Bleiswijk en is langjarig verhuurd aan Albert Heijn. Het wordt momenteel door Borghese Logistics ontwikkeld en zal naar verwachting in september 2020 worden opgeleverd. Het complex wordt gebouwd op een kavel van circa 53.000 m2 eigen grond en beschikt over 20.000 m2 magazijnruimte, 2.250 m2 kantoorruimte en 29.000 m2 terrein. Het terrein beschikt over ruim 400 parkeerplaatsen voor personenauto’s en 150 parkeerplaatsen voor elektrische bestelbussen. Bij oplevering zal het voldoen aan Breeam Very Good en in de gebruiksfase zal er conform Breeam In Use gewerkt worden.

Eerder kozen al bedrijven als Aldi, Zalando, Dirk van den Broek, Hoogvliet, Jumbo en HelloFresh voor een distributiecentrum in Bleiswijk. Bleiswijk is centraal gelegen in de Randstad met goede verbindingen naar de G4 steden en een groot verzorgingsgebied op korte afstand. Bedrijfsterrein Prisma geldt als een van de best bereikbare bedrijventerreinen door de aanwezigheid van een eigen treinstation met P+R terrein.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws