Bleiswijk: Borghese start bouw e-commerce DC voor AH

17 februari 2020 – Borghese Logistics is gestart met de bouw van een e-commerce distributiecentrum in Bleiswijk voor Albert Heijn.

Het zogenoemde Home Shopping Center (HSC) voor Albert Heijn wordt gerealiseerd op bedrijvenpark Prisma in Bleiswijk en omvat circa 20.000 m2 bedrijfsruimte en circa 2250 m2 kantoorruimte. Het gebouw komt pal naast het distributiecentrum van HelloFresh dat in 2018 door Borghese Logistics is opgeleverd.

Naast Ahold zijn op het bedrijvenpark Prisma bedrijven gevestigd zoals Aldi, Dirk v/d Broek, HelloFresh en Hoogvliet; daarmee is het bedrijvenpark een sterk food georiënteerd cluster.

In totaal zijn er 418 autoparkeerplaatsen en 151 bestelwagenparkeerplaatsen aanwezig. Om een veilige doorgang voor werknemers te verzekeren tussen de parkeerplaatsen en het distributiecentrum wordt er een loopbrug aangelegd. In het kader van duurzaamheid wordt het volledige dak uitgelegd met zonnepanelen en worden er energiezuinige installaties toegepast. Het gebouw wordt gecertificeerd met een Breeam Very Good-label.

Het e-commerce distributiecentrum is ontworpen door MIES Architectuur en wordt gebouwd door Pleijsier Bouw en de oplevering zal plaatsvinden in Q3/Q4 2020.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws