Berkel & Rodenrijs: Gramercy Europe koopt DC van Sligro

17 Januari 2019 – Gramercy Europe heeft in een sale-and-leaseback transactie een distributiecentrum van Sligro in Berkel & Rodenrijs gekocht. Sligro zal het object voor een periode van ten minste 10 jaar terughuren.

Het distributiecentrum is gevestigd op een bedrijvenpark aan de Zeppelinstraat 8 in Berkel & Rodenrijs. Het distributiecentrum is gebouwd in 2014 en uitgebreid in 2018 en heeft een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van circa 26.292 m² met 40 loadingdocks.

Het distributiecentrum is volledig ingericht als bezorgservice-groothandel en de nieuwste technieken zijn toegepast op het gebied van duurzaamheid. Zoals de toepassing van energiebesparende technieken en isolatie waardoor het object een energieprestatie die zeventig procent beter is dan de huidige wettelijke eisen op dit gebied. Andere toepassingen zijn LED-lijn verlichting met dimmer en bewegingssensoren, een hoge isolatiewaarde en warmteterugwinning in de koel- en vriesinstallaties. Het DC heeft een dan ook een Breeam-NL drie-sterren-certificaat.

Aankoop bouwgrond
Gramercy Europe realiseerde nog een transactie door bouwgrond aan te kopen van Borghese Logistics, die zal optreden als ontwikkelingsmanager. Met de Sligro-transactie erbij gaat het om een investering van €40 mln. Met deze twee transacties heeft Gramercy bijna €150 mln geïnvesteerd in Nederland voor haar derde fonds, Gramercy Property Europe III, met een verhuurbaar gebied van 160.000 m².

De aangekochte bouwgrond bevindt zich in logistiekpark Lage Weide in Utrecht. Op de bouwgrond komt een distributiecentrum van 17.041 m², met 12,2 meter vrije hoogte, 50 kN/m² vloerbeladingscapaciteit, ledverlichting en een BREEAM Very Good-certificering. De oplevering staat gepland voor december 2019.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws