Berkel en Rodenrijs: Heembouw draagt DC over aan LKQ Fource

8 februari 2021 – Het nieuwe centrale distributiecentrum (CDC) van 50.000 m² in Berkel en Rodenrijs is na een jaar opgeleverd.

LKQ Fource is de one-stop-shop voor automaterialengrossiers en autobedrijven. Naast automaterialen, gereedschap, olie, banden en werkplaatsbenodigdheden, levert LKQ Fource ook diverse diensten als opleidingen, technische data en marketing ondersteuning.

Op 18 oktober 2019 kondigde LKQ Fource de bouw aan van een centraal distributiecentrum voor haar gehele Nederlandse operatie. In de eerste week van januari 2020 werd de eerste paal geslagen. Heembouw Architecten maakte het ontwerp voor het nieuwe gebouw.

Het centrale distributiecentrum combineert de activiteiten van vier verschillende distributiecentra van LKQ Fource. Het gebouw heeft een oppervlakte van meer dan 50.000 m², waarvan 2500 m² voor kantoren en 49.000 m² voor magazijnruimte. Er kunnen meer dan 130.000 SKU’s worden opgeslagen en er zijn 56 laadstations beschikbaar.

Het dak wordt volledig uitgerust met fotovoltaïsche panelen, waardoor het gebouw volledig zelfvoorzienend is op het gebied van energie. Mede hierdoor heeft het distributiecentrum de kwalificatie BREEAM Excellent gekregen. Daarnaast is het gebouw volledig gasvrij en zijn er oplaadpunten voor elektrische voertuigen beschikbaar.

Aan het einde van dit jaar neemt LKQ Fource het shuttle system en die nieuwe software daadwerkelijk in gebruik. Vanaf dat moment worden de activiteiten in de huidige distributiecentra geleidelijk overgedragen naar het CDC. Naar verwachting is het CDC in 2023 volledig operationeel.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws