Bergen op Zoom: Lamb Weston breidt fabriek voor € 120 mln uit

5 December 2014 – Lamb Weston / Meijer, producent van diepgevroren aardappelproducten en gedroogde aardappelvlokken, investeert € 120 miljoen in haar fabriek in Bergen op Zoom. De huidige fabriek wordt uitgebreid om de nieuwe, state-of-the-art productielijn voor premium bevroren aardappelproducten te installeren. Naar verwachting is de nieuwe productielijn medio 2016 volledig in bedrijf. Met deze investering en uitbreiding worden  50 nieuwe banen gecreëerd.

De nieuwe productielijn en de uitbreiding van de fabriek ondersteunen de ambitie van Lamb Weston / Meijer om een hoge standaard in de markt te zetten, zowel voor de producten als voor de productiefaciliteiten. Daarbij stelt de nieuwe productielijn het bedrijf in staat om tegemoet te komen aan de groeiende internationale vraag naar kwalitatief hoogwaardige aardappelproducten.
Deze nieuwe productielijn voor premium producten past in de strategie van Lamb Weston / Meijer om te blijven investeren om aan de groeiende vraag van klanten te voldoen en tevens haar productieprocessen verder te optimaliseren. Door deze investering versterkt Lamb Weston / Meijer haar leidende positie in de internationale markt van diepgevroren aardappelproducten, wordt de service aan klanten verder verbeterd en is er meer ruimte voor innovatie op productiegebied.

Lamb Weston / Meijer is gestart in 1994 als joint venture tussen ConAgra Foods Lamb Weston (USA) en Meijer Frozen Foods (NL). Lamb Weston / Meijer maakt diepgevroren aardappelproducten en gedroogde aardappelvlokken in vijf fabrieken in Europa. In Nederland heeft Lamb Weston / Meijer vestigingen in Kruiningen, Bergen op Zoom en Oosterbierum. De andere fabrieken staan in het Verenigd Koninkrijk en in Oostenrijk. Met een huidige productiecapaciteit van 650.000 ton, biedt Lamb Weston / Meijer werk aan ruim 1.300 medewerkers. Samen met ConAgra Foods Lamb Weston, worden deze producten verkocht onder het merk Lamb Weston in meer dan 100 landen over de hele wereld.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws