Bergen op Zoom: kandidaten voor terrein Philip Morris

27 augustus 2014 – De gemeente Bergen op Zoom onderhandelt op dit moment met drie partijen over de mogelijke vestiging op het terrein van Philip Morris, dat eind deze week stopt met de productie van sigaretten in de Brabantse stad.

‘Maar we hebben geen enkele zekerheid dat één van de partijen daadwerkelijk naar Bergen op Zoom komt’, waarschuwde wethouder Ton Linssen woensdag op een persconferentie.

‘Ik heb nog geen zak met geld gezien en er zijn nog geen handtekeningen gezet.’ De gemeente onderhandelt onder meer met Vestel, een Turks elektronicaconcern. Met technologie van het Eindhovense bedrijf SeeCubic is Vestel kandidaat om 3D-televisies in Bergen op Zoom te gaan maken. Linssen wilde niet zeggen met wie er nog meer gesprekken worden gevoerd. Hij zei dat als SeeCubic naar Bergen op Zoom komt, dat tot 800 arbeidsplaatsen zou kunnen opleveren.

Circa 1200 werknemers verliezen direct hun baan door de sluiting van de sigarettenfabriek in Bergen op Zoom. Wethouder Arjan van der Weegen (sociale zaken) liet weten dat er er in totaal circa 2000 arbeidsplaatsen verloren gaan, omdat ook toeleveringsbedrijven en andere ondernemingen klappen krijgen.

De gemeente opent op 1 september in het stadskantoor van Bergen op Zoom een werkcentrum. Dat is in eerste aanzet bedoeld om mensen die door de sluiting van Philip Morris hun baan verliezen, naar nieuw werk te begeleiden. Op langere termijn zou het centrum moeten uitgroeien tot een breder, centraal platform voor werkgevers en alle werkzoekenden in West-Brabant.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws