Bergen op Zoom: Forever21 gaat naar nieuw DC op Noordland

7 Juli 2014 – Forever 21 opent in Bergen op Zoom  een nieuw te bouwen grootschalig Europees distributiecentrum van 20.000 m² voor het gehele Europese continent.

ProDelta zal het distributiecentrum ontwikkelen en vervolgens op basis van een langdurige huurovereenkomst verhuren. Het nieuwe DC zal worden gebouwd op het bedrijventerrein Noordland in Bergen op Zoom op steenworp afstand van de nieuwe buitengaatse containerterminal, die Mepavex gaat realiseren. Eerder was een bedrijfsruimte gehuurd van 7800 m2, maar door de snelle groei moest een nieuw grootschalige distributiecenter worden ontwikkeld. 
Forever 21 heeft een optie genomen om in 2016 een tweede uitbreiding van nog eens 15.000 m² te huren. Daarvoor zal ProDelta in fasen een kavel van de gemeente op het bedrijventerrein Noordland aankopen van ca. 60.000 m². De bouw van het nieuwe Europees distributiecentrum zal in september 2014 starten, ProDelta investeert € 25 mln en zal het complex langjarig exploiteren. Het pand word in juli 2015 opgeleverd. 
De regionale ontwikkelingsmaatschappij Rewin West-Brabant heeft deze acquisitie ondersteund.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws