Barneveld: Sagax koopt bedrijfscomplex

31 maart 2021- Sagax heeft het bedrijfscomplex aan de Veemweg 17–35 in Barneveld gekocht van een particuliere belegger.

Het Kadaster meldt een koopsom van € 5,15 mln.

Het complex van 7185 m² bedrijfs- en kantoorruimte op een kavel van bijna 12.000 m² staat langs de Rijksweg A1 bij Barneveld. Het bestaat uit 3533 m² bedrijfshal en 3652 m² kantoorruimte, verdeeld over 5 torens. Het gehele complex is volledig verhuurd aan twee beursgenoteerde ondernemingen.

NTT is de grootste huurder. Het bedrijf, dat onderdeel is van de Japanse telecomprovider NTT, focust zich op de Nederlandse markt op het gebied van netwerk- en telecom infrastructuren, cloud oplossingen, IT outsourcing en applicaties.

ActiVast Bedrijfshuisvesting heeft de verkoper geadviseerd en de koper is bij de aankoop begeleid door 1530 Real Estate.

Sagax is een vastgoedonderneming met als doelstelling het beleggen in commercieel vastgoed, voornamelijk in het bedrijfsruimte- en industrieel segment en sinds 2016 actief in Nederland. Inmiddels omvat de Nederlandse portefeuille ruim 475.000 m² bedrijfsruimte verdeeld over meer dan 88 objecten. De vastgoedportefeuille van Sagax bestaat uit 673 objecten met een vloeroppervlakte van 3.480.000 m² gelegen in Zweden, Finland, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Spanje. AB Sagax is beursgenoteerd aan de Nasdaq Stockholm, Large Cap.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws