Barneveld: voor € 60 mln aan bouwgrond verkocht

5 Januari 2017 – De gemeente Barneveld heeft vorig jaar voor ruim € 60 miljoen aan bouwgrond – voor woningen en bedrijven – verkocht. De meeste bouwgrond wordt ontwikkeld in Barneveld (Veller, De Burgt en Harselaar-Zuid) en Voorthuizen (Holzenbosch). De gemeente Barneveld groeide het afgelopen jaar met 1000 inwoners en 100 bedrijven. Ook in 2017 worden honderden nieuwe woningen gerealiseerd en vestigen steeds meer ondernemers zich op het nieuwe bedrijventerrein Harselaar-Zuid.

Barneveld breidt momenteel de bedrijventerreinen uit. Vorig jaar werd het laatste kavel van het bedrijventerrein Harselaar-West-West uitgegeven en is het nieuwe bedrijventerrein Harselaar-Zuid (34 hectare) bouwrijp gemaakt. Inmiddels worden de eerste bedrijven op dit bedrijventerrein gebouwd en blijft de belangstelling voor bedrijfskavels onverminderd hoog. Dat betekent dat de gemeente nu al nadenkt over een eventueel vervolg van de eerste fase van Harselaar-Zuid.

De behoefte aan nieuwbouwwoningen blijft onverminderd groot. De gemeente groeit de komende jaren van 56.300 inwoners op dit moment naar zo’n 70.000 inwoners in 2035. Vorig jaar werden bijna 500 nieuwe woningen opgeleverd en de bouwproductie blijft ook in 2017 onverkort hoog. Naar verwachting worden in 2017 opnieuw zo’n 500 woningen opgeleverd. Naast de bovenstaande woningbouwprojecten worden de woningen voor Holzenbosch en Wikselaarse Eng (Voorthuizen) verkocht en buigt de gemeenteraad zich het eerste kwartaal over het masterplan voor de nieuwe woonwijk Barneveld-Noord (circa 1250 woningen).

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws