Barneveld: € 100 miljoen voor realisatie Harselaar-Zuid

Barneveld heeft besloten tot aanleg van bedrijventerrein Harselaar-Zuid.

De gemeenteraad van Barneveld heeft besloten bedrijventerrein Harselaar-Zuid te realiseren en de Harselaartunnel – onder het spoor Amersfoort-Apeldoorn – aan te leggen. Deze tunnel is noodzakelijk om het gebied te ontsluiten. Daarnaast besloot de raad tot de vervroegde aanleg van een verbindingsweg tussen de Wesselseweg en de Mercuriusweg, die tijdens de bouw van de Harselaartunnel als omleidingsroute dienst kan doen.

Plan Harselaar-locatie

Het bedrijventerrein Harselaar-Zuid is 35 hectare groot en biedt ruimte aan bedrijven tot en met milieucategorie 5.1. Het bedrijventerrein wordt in fasen ontwikkeld, te beginnen aan de noordzijde. De gemeente Barneveld maakt deel uit van Regio FoodValley en wil bedrijven graag faciliteren die in de directe nabijheid van de research- en onderzoeksfaciliteiten van Wageningen willen zijn gevestigd.

De bovenstaande infrastructurele ontwikkelingen zijn ook van belang voor de verdere groei van Barneveld als logistieke hotspot in midden-Nederland. Daarom is het ook van belang dat maatregelen worden getroffen om de groeiende congestie op het knooppunt A1/A30 aan te pakken

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws