Badhoevedorp: Start gebiedsontwikkeling op oude tracé A9

19 Juli 2018 – Ruim 18 jaar na de eerste plannen voor de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp en een jaar na de opening van de nieuwe rijksweg, start morgen de ontwikkeling van dit gebied.

Gemeente Haarlemmermeer, AM, Bohemen en Piet Bouwhuis geven dan het startsein voor de ontwikkeling van het eerste deelgebied Park Quatrebras.

Het eerste deelgebied dat ontwikkeld wordt, is de aan het nieuwe park gelegen woonwijk Park Quatrebras met 550 woningen, waaronder 74 vrijstaande villawoningen. Met Park Quatrebras wordt invulling gegeven aan de marktvraag naar woningen in het hogere segment en middensegment. Het park en de woningen komen op de plek van het deels behouden Wandelbos (en de sportvelden) en de bestaande A9 te liggen.

Badhoevedorp in ontwikkeling
Nu de rijksweg niet meer door Badhoevedorp kruist, is de overlast voor bewoners weggenomen en kan het dorp weer als een geheel ontwikkeld worden. De gebiedsontwikkeling bestaat uit een 80 hectare tellende multifunctioneel gebied met een nieuw centrum, 1.200 woningen, een bedrijvenpark van 120.000 m2, maatschappelijke voorzieningen, nieuwe openbare ruimten met een park en een sport- en recreatiegebied. De gebiedsontwikkeling geeft een sterke kwaliteitsimpuls aan Badhoevedorp en financiert tegelijkertijd een deel van de omlegging.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws