Badhoevedorp: Corendon koopt Sony-gebouw

12 Februari 2015 – Corendon Hotels & Resorts koopt het Sony-gebouw in Badhoevedorp van een consortium van buitenlandse investeerders en zal de laagbouw herbestemmen tot hotel.

Het is amper anderhalf jaar geleden dat het consortium voor € 7,7 mln het 22.000 m² grote gebouw kocht van internationale asset manager Blackrock. Op het gebouw was sinds 2006 meer dan € 12 mln afgeboekt, zo meldde PropertyNL eind 2013. Betrokkenen willen nu geen prijs bekend maken – het gaat om een aandelentransactie – maar het ligt voor de hand dat die hoger ligt dan de prijs die eind 2013 werd betaald.

Het Sony-gebouw (officiële naam Skyline Plaza) ligt aan de Schipholweg 275 in Badhoevedorp op een prominente zichtlocatie. MGPA (later Blackrock) kocht het op het hoogtepunt van de markt voor naar schatting meer dan € 20 mln. De koop was onderdeel van een Europese deal met Sony, dat 180.000 m² vastgoed aan MGPA verkocht, waaronder Skyline Plaza.

Het object bestaat uit twee bouwdelen (hoog- en laagbouw) en is grotendeels verhuurd aan meerdere ondernemingen, waarvan Sony de grootste huurder is. Corendon Hotels & Resorts zal de laagbouw herbestemmen tot hotel.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws