Schiphol: Axa koopt data centre

24 November 2016 – De Franse Axa heeft de overname afgerond van een datacentrum in de omgeving van Schiphol. De overnamesom bedraagt € 36,4 mln. Dit heeft Axa Investment Managers – Real Assets meegedeeld. De belegging is gedaan in opdracht van Axa Insurance Companies.

Het datacentrum is gedurende een langere periode volledig verhuurd aan een exploitant van data centres die genoteerd staat aan de beurs van New York. De Franse belegger heeft geld in het datacentrum gestoken in het kader van de spreiding van haar vastgoedbeleggingen richting datacentra.

Het aangekochte centrum heeft een omvang van 16.330 m², verdeeld over twee verdiepingen. Het centrum wordt gebruikt door een aantal bekende, internationale bedrijven. Het gebouw voldoet aan de nieuwste eisen op het gebied van energievoorziening en koeling. Het centrum profiteert ook van haar ligging in de buurt van een aantal andere centra van dezelfde operator en van een aanzienlijk tekort aan capaciteit op deze voor Europa belangrijke data hub.

Met deze aankoop beheert Axa nu een portefeuille van Europese datacentra met een totale waarde van ruim € 200 mln.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws