ASR neemt 15 kantoren over bij stations

6 December 2016 – Verzekeraar ASR heeft een van de grootste kantorendeals van het jaar gesloten. Voor een bedrag van € 275 mln is de kantorenportefeuille (15 panden) overgenomen Basisfonds Stationslocaties CV.

Dit heeft de verzekeraar vanochtend bekendgemaakt. Het vastgoed wordt samen met kantoren die al in het bezit zijn van ASR ondergebracht in het ASR Dutch Mobility Office Fund, een nieuw kantorenfonds waarin institutionele beleggers kunnen participeren. De daarin samengebrachte panden hebben een beleggingswaarde van ongeveer € 400 mln.

Negen kantoren uit het Basisfonds Stationslocaties worden ingebracht in het ASR Dutch Mobility Office Fund. De zes kantoren die niet in de strategie van het fonds passen – het betreft panden in kleinere steden – worden doorverkocht. Daarnaast worden ook twee kantoorpanden die al in het bezit zijn van ASR in het fonds ondergebracht en in een later stadium nog eens vijf objecten.

De aangekochte panden bevinden zich in de directe omgeving van stations in de steden Eindhoven (gebouw Noordzicht), Den Bosch (gebouwen Paviljoen en Semaphone), Amersfoort (Eempolis), Zwolle (Schellepoort) en Utrecht (HBG I, HBG IV, Laag Katreine (kort) en Katreine Toren (lang)).

Het ASR Dutch Mobility Office Fund richt zich op kwalitatief hoogwaardige kantoren in de nabijheid van mobiliteitsknooppunten in Nederland: belangrijke trein- en metrostations en Schiphol. Dit zijn uitstekend bereikbare locaties met een dynamische omgeving. Mobiliteitsknooppunten kennen een goede mix van openbaar vervoersfuncties en lokale functies en hebben een grote variatie aan voorzieningen. Het beoogd portfolio van het kantorenfonds bestaat voor minimaal 70% uit kantoren, aangevuld met overige assets waarbij het zwaartepunt op parkeergarages ligt.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws