Arnhem: 100.000 m² aan transformaties in de pijplijn

15 November 2017 – In Arnhem-Zuid worden steeds vaker panden getransformeerd. Eerder gebeurde dat vooral in het centrum. De komende twee jaar verwacht Strijbosch Thunnissen 100.000 m² aan transformaties.

Dit zijn enkele conclusies uit de woensdag verschenen Transformatiescan Arnhem van Strijbosch Thunnissen Research, het jaarlijkse onderzoek naar de ontwikkelingen op het gebied van transformaties in Arnhem.

In 2017 wordt circa 30.000 m² getransformeerd naar nieuwe functies. Op basis van onderzoek en analyse van de projecten in voorbereiding verwacht Strijbosch Thunnissen Research dat in 2018 en 2019 zal worden aangevangen met nog eens circa 100.000 m² aan transformaties. Het betreft voornamelijk transformaties van kantoren naar diverse vormen van wonen; huur, koop en zorg. Met de huidige projecten in voorbereiding in het centrum en onder andere de transformatie van het voormalig Postbank-gebouw ter grootte van ruim 50.000 m² aan de Velperweg komt het het einde van de transformatiemogelijkheden in Arnhem-Noord langzaam in zicht.

Zoals voorspeld verschuift de focus van investeerders steeds meer richting Arnhem-Zuid, waar tot nog toe nauwelijks of niet werd getransformeerd. De eerste drie kantoorgebouwen nabij winkelcentrum Kronenburg worden momenteel verbouwd naar circa 130 appartementen. Hiernaast is er door partijen nog voor circa 15.000 m² aan lege kantoorgebouwen gekocht ten behoeve van transformatie naar wonen. De geplande transformaties zijn een zegen voor de kantorenmarkt in Arnhem-Zuid. Met de realisatie van de geplande transformaties zal circa 35% van de leegstand aan kantoren in Arnhem-Zuid uit de markt worden genomen.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws