Arnhem: met komst MPS Systems kruipt IJsseloord 2 uit dal

28 november 2014 – MPS Systems heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten voor circa 4700 m² bedrijfsruimte, showroom en kantoren. Deze transactie is opnieuw een signaal dat waar IJsseloord 2 enkele jaren geleden nog met veel leegstand kampte, het zich de afgelopen jaren ontwikkeld heeft tot het best presterende bedrijventerrein van Arnhem en omgeving, aldus vastgoedadviseur Strijbosch Thunnissen.

Deloitte trok in het gebouw van Ballast Nedam, Dekra kocht het voormalige Medtronic gebouw en bouwde daarnaast een nieuw laboratorium. Vitens verlengde haar huurovereenkomst en Vestas en Gazelle vestigden zich in betaande gebouwen. Recent maakte Vivare bekend haar kantoren samen te voegen en zich ook te vestigen op IJsseloord 2. Daarnaast bouwen autodealer Louwman en de Ambulancepost er op dit moment nieuwe gebouwen.

Jacco Vogelaar, bedrijfsmakelaar bij Strijbosch Thunnissen, zegt: ‘IJsseloord 2 is de enige echte snelweglocatie die we in Arnhem hebben. Daarnaast worden er steeds hogere eisen gesteld aan de uitstraling, zowel van de gebouwen als het openbaar gebied. Ook daar maakt IJsseloord 2 het verschil’. Voor 2015 is er sterk groeiende interesse voor de locatie, zoals bijvoorbeeld blijkt uit de plannen van Bauhaus om een grootschalige bouwmarkt te realiseren op IJsseloord 2.

De ruimte die MPS Systems huurt bestaat uit 2400 m2 bedrijfsruimte en 2300 m² kantoorruimte. Eind dit jaar zal MPS Systems starten met de verbouwing van het pand, waarna de nieuwe locatie op 1 maart 2015 in gebruik zal worden genomen. MPS Systems is een wereldwijde speler op het gebied van ontwikkeling en productie van offset, label en print machines.

 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws