Arnhem: kantoor op Energy Business Park verkocht

27 Januari 2015 – Onlangs heeft PingProperties, ten behoeve van het PingProperties Corporate Office fund VIII, het eigendom van het voormalige hoofdkantoor van Tennet TSO op het Energy Business Park Arnhem van Tennet verworven.

Het complex bestaat uit 4 geschakelde gebouwen van in totaal 9700 m² verhuurbaar vloeroppervlak met 180 bijbehorende parkeerplaatsen en is gelegen op eigen grond. Dit voormalige hoofdkantoor van Tennet (eigenaar-gebruiker) was beschikbaar voor verhuur gekomen, doordat Tennet vorig jaar haar nieuwe hoofdkantoor heeft betrokken op hetzelfde Energy Business Park (tevens in portefeuille van PingProperties).

Onderdeel van de aankoop is een langjarig huurcontract met DNV GL (voorheen Kema). Op het Energy Business Park heeft DNV GL haar eigen hightech testfaciliteiten en zij heeft dan ook bewust gekozen om op deze strategische locatie gevestigd te blijven. Met de verhuizing van DNV GL naar haar nieuwe hoofdkantoor voegt zij diverse kleinere locaties samen in één gebouw.

Het complex zal in opdracht van het fonds door BAM Giesbers worden verbeterd en sterk verduurzaamd naar een Breeam in use excellent label en Energielabel A. De totale verbouwing zal naar verwachting circa 8 maanden in beslag nemen, waarna DNV GL haar nieuwe hoofdkantoor zal kunnen betrekken.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws