Apeldoorn: Wasco bouwt DC (18.000 m2) op de Ecofactorij

2 Juli 2015 – De gemeente Apeldoorn heeft een principe-overeenkomst gesloten met Wasco, een groothandel in de installatiebranche, voor de bouw van een distributiecentrum.

Het te ontwikkelen distributiecentrum omvat circa 18.000 m² logistieke ruimte en circa 1.500 m² kantoorruimte en zal duurzaam gebouwd worden conform de BREEAM norm. Het wordt gevestigd op de Ecofactorij.

Wasco is een groothandel van formaat binnen de installatiebranche in Nederland en is onderdeel van Wolseley, een internationale distributeur. Naast het bestaande distributiecentrum van Wasco in Twello, zal een tweede distributiecentrum in Apeldoorn bijdragen aan een optimalisatie van de logistieke processen en –concepten van het bedrijf.

‘Wij zien dat innovatie in de logistieke dienstverlening het verschil maakt. Nu én in de toekomst. Met dit distributiecentrum spelen we in op die logistieke innovatie. De markt vraagt om verruiming van besteltijden in heel Nederland en maatwerk logistiek. Gecombineerde leveringen van zowel grootgoed als kleingoed op het gebied van sanitair, verwarming en onderdelen is daarbij een randvoorwaarde, welke door de nieuwe logistieke setup gerealiseerd kan worden. Bovendien worden logistieke concepten de komende jaren versneld uitgerold. Hieronder valt de introductie van RFID-chips en het aanbod van wisselboxen, ontzorgboxen en bouwlogistiek. Dit verhoogt de service en minimaliseert tegelijkertijd onze milieubelasting’, aldus Wasco op haar website.

De gemeenteraad van Apeldoorn neemt op 9 juli een definitief besluit over de verkoop van de benodigde bouwkavel aan Wasco.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws