Apeldoorn: VWLD verkoopt DC Welkoop aan Nuveen

30 juni 2020 – VolkerWessels Logistics Development (VWLD) heeft het nieuwe servicekantoor en distributiecentrum voor Welkoop in Apeldoorn verkocht aan vastgoedinvesteerder Nuveen Real Estate.

In februari is Systabo, tevens onderdeel van VolkerWessels, in opdracht van VWLD gestart met de bouw van het nieuwe hypermoderne distributiecentrum. Het distributiecentrum wordt circa 25.000 m² groot en zal, naar verwachting worden opgeleverd in oktober 2020. De bijbehorende parkeergarage met ruimte voor circa 180 parkeerplaatsen wordt gerealiseerd door VolkerWessels onderneming Stam + de Koning.

Het pand zal na oplevering dienstdoen als nieuw servicekantoor en nationaal distributiecentrum voor Welkoop, een bedrijf in tuin- en dierenartikelen. Welkoop verhuist hiermee van Ede naar Apeldoorn. Vanuit de nieuwe locatie worden straks de circa 150 winkels beleverd en zullen tevens de e-commerceactiviteiten worden uitgevoerd.

VWLD en Welkoop hebben gekozen voor Bedrijvenpark Apeldoorn Noord 2 vanwege de centrale locatie ten opzichte van de winkels van de retailer. Welkoop kan vanuit Apeldoorn 85 procent van haar winkels bereiken binnen twee uur rijden.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws