Apeldoorn: VolkerWessels ontwikkelt distributiecentrum Welkoop

22 Mei 2019 – VolkerWessels Logistics Development (VWLD) ontwikkelt voor Welkoop een servicekantoor met distributiecentrum op Bedrijvenpark Apeldoorn Noord 2. Hiervoor hebben beide partijen de huurovereenkomst getekend.

Het huidige servicekantkantoor en DC in Ede wordt na de oplevering in oktober 2020 verplaatst naar Apeldoorn. De realisatie van het project start na de zomer van 2019. VWLD koopt 4,5 ha grond, voor de realisatie van een servicekantoor van 3500 m² met een distributiecentrum van 20.000 m² met een parkeergarage voor 180 parkeerplaatsen. Welkoop gaat ook de e-commerce vanuit deze locatie organiseren.

Welkoop werd tijdens het ontwikkeltraject geadviseerd door Grip Advies en Barcon. Systabo, een onderneming van VolkerWessels, is verantwoordelijk voor de realisatie. Leferink Architecten verzorgde in samenwerking met B+O Architectuur en Interieur de architectuur voor het project.

Wethouder Jeroen Joon (economische- en Grondzaken) van de gemeente Apeldoorn: ‘Met de keuze van Welkoop om haar nieuwe hoofdkantoor en distributiecentrum in Apeldoorn te vestigen wordt wederom de strategisch ligging van onze stad bevestigd.’

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws