Apeldoorn: Vaster Invest koopt weer appartementen

25 Juli 2018 – Het Vaster Invest Fonds heeft 47 appartementen in het centrum van Apeldoorn gekocht. 

Hiermee heeft het fonds zijn totale woningbezit uitgebreid naar 300 appartementen. Tegelijkertijd is in de 2e kapitaalronde ruim € 15 miljoen extra kapitaal opgehaald en het aantal investeerders in het fonds verdubbeld. Ook is er een nieuw woonlabel geïntroduceerd: Wij-wonen.

Het Vaster Invest Fonds investeert primair in huurwoningen in het middensegment in economisch sterke regio’s, met name steden. Het bevorderen van sociale cohesie en huurderstevredenheid is een speerpunt. Met de aankoop van 47 appartementen versterkt Vaster Invest haar positie in het middenhuur segment. Deze appartementen zijn gerealiseerd in het voormalige kantoorgebouw van Nysingh advocaten en notarissen.

Na een transformatie van circa 10 maanden konden eind juni de nieuwe huurders de sleutel in ontvangst nemen. Vaster Invest heeft op het dak een gemeenschappelijke ruimte gerealiseerd omgeven door een groot dakterras. Op deze wijze wil het Fonds uiting geven aan haar visie om sociale cohesie tussen huurders te bevorderen.

Naast Apeldoorn bezit het Fonds appartementen in Deventer en Alkmaar. Er lopen momenteel meerdere onderhandelingstrajecten in steden zoals Groningen, Harderwijk en Nieuwegein.

80 investeerders
De eerste kapitaalronde in het najaar 2018 resulteerde in bijna € 11 miljoen kapitaal bijeengebracht door 40 investeerders. De medio juli afgesloten tweede ronde heeft geleid tot een verdubbeling van het aantal investeerders die samen € 15 miljoen extra kapitaal inlegden.

Johan van Renselaar, partner bij Anders Invest: “Er is een toenemend aantal investeerders wat kiest om, vanuit risicospreiding, zowel in ons industriefonds als in ons vastgoedfonds te investeren. Investeerders voelen zich met name aangesproken door de vergelijkbare organisatorische opzet (coöperatieve rechtsvorm), de transparantie en de lange termijn gerichtheid. Over het algemeen hebben wij zeer betrokken investeerders die onze ‘oren en ogen’ zijn zowel in de vastgoed- alsook in de bedrijvensector. Door deze ‘warme introducties’ ontstaan grotere kansen voor het doen van aankopen die passen binnen de focus van het fonds.”

De ruim € 25 miljoen ingelegd vermogen binnen 10 maanden na de start van het fonds past binnen de ambitie om binnen enkele jaren richting € 100 miljoen te groeien.

Wij-wonen
Per 1 juli is het merk Wij-Wonen gelanceerd, met deze branding verwacht het Fonds huurders aan te trekken die zich aangesproken voelen door een veilige woonomgeving, waar je jezelf kunt zijn en je niet eenzaam hoeft te voelen.
Op ieder wooncomplex is een huismeester aangesteld. Deze huismeesters in nauwe samenwerking met de twee beheerorganisaties zorgen voor een persoonlijke benadering van de huurders. Het werving- en selectieproces van geïnteresseerde huurders is volledig gedigitaliseerd om het proces zowel voor huurder als voor verhuurder zeer efficiënt te laten verlopen.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws