Apeldoorn: VanWonen koopt ontwikkelproject Sporenveld

2 Juni 2017 – Vastgoedontwikkelaar VanWonen en de gemeente Apeldoorn hebben op de Provada hun handtekening gezet onder het koopcontract van nieuwbouwproject Sporenveld in Apeldoorn. De overeenkomst werd ondertekend door wethouder Nathan Stukker (midden) en directeur VanWonen Alfred Bolks (links).

Wethouder Stukker is blij met het initiatief van VanWonen. “Met het project Sporenveld is onze mooie gezinswijk Zuidbroek weer 25 betaalbare woningen rijker. Daarnaast dragen ze ook nog eens bij aan het duurzame karakter van de wijk. De woningen worden niet aangesloten op het gasnet, maar op het warmtenet van de wijk.”

Ook directeur Alfred Bolks benadrukt het energieneutrale karakter van dit nieuwbouwproject. “De hele wijk wordt op termijn energieneutraal. Anders gezegd: de energie die de woningen en gebouwen verbruiken, wordt straks opgewekt door duurzame bronnen. Daarnaast kan de klant van de indeling tot de afwerking zelf bepalen hoe de woning eruit komt te zien. En bij Sporenveld gaan we nog een stap verder. In samenwerking met vtwonen zijn drie woonstijlen uitgewerkt.”

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws