Apeldoorn: Somerset en Aan de Stegge slaan eerste paal DC

10 juli 2020 – Woensdag was de start bouw van een logistiek bedrijfsgebouw van 33.000 m² aan de Laan van Zodiac in Apeldoorn.

Somerset Capital Partners ontwikkelt een hoogwaardig distributiecentrum voor energiebedrijf Alliander dat gebouwd zal worden door Aan de Stegge Twello. Alliander zal ongeveer tweederde deel van het gebouw huren zodat 10.000 m² nog beschikbaar is. Het gebouw wordt in maart 2021 opgeleverd.

Deze nieuwbouw is gesitueerd op bedrijventerrein Apeldoorn-Noord, direct aan de A50 en nabij het knooppunt A1-A50. Het distributiecentrum ontvangt een BREEAM Excellent certificering. Het ontwerp en de inrichting is geheel afgestemd op de wensen en eisen van de gebruiker Alliander.

Het gehele distributiecentrum bestaat uit twee aaneengeschakelde hoogwaardige bedrijfsruimten, die zijn voorzien van expeditieruimten, mezzanine en kantoren die over drie verdiepingen zijn verdeeld. Het buitenterrein wordt verder voorzien van elektrische laadpalen, overdekte fietsenstalling, uitgebreide groenvoorzieningen en wordt afgescheiden middels een hekwerk voorzien van schuifpoorten.

Somerset heeft het bouwplan ontwikkeld in samenwerking met architectenbureau Mulderblauw en Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws