Apeldoorn raakt 20.000 m² kantoorruimte kwijt

In Apeldoorn is Merin gestart met een programma om 20.000 m² kantoorruimte aan de markt te onttrekken.

Het betreft een aantal kantoorgebouwen op het voormalige Philipsterrein in Apeldoorn langs de A1 dat wordt getransformeerd tot een parkachtig landschap als onderdeel van Fizzion Parc. Fizzion Parc zal bestaan uit de resterende twee gebouwen van in totaal 11.000 m2 die worden gerenoveerd.

Bas van Holten, CEO van Merin: “Er staat in Nederland inmiddels ruim 7,5 mln m² kantoorruimte leeg, oftewel meer dan een miljoen werkplekken. Ook onze portefeuille heeft veel onrendabel vastgoed. Het gaat om panden die zelfs na een grondige renovatie niet meer zouden voldoen aan de eisen van deze tijd. Dan zul je moeten slopen om uiteindelijk betere kwaliteit te kunnen leveren. Merin doet dit in Apeldoorn.” Op het terrein van 6 hectare aan de rand van de A1 verrijst FizzionParc, een campusachtig businesspark. FizzionParc is het grootste project dat Merin uitrolt sinds investeerders TPG Capital en Patron Capital de aanbieder van bedrijfsruimte overnamen. Niet alle gebouwen worden gesloopt.
Van Holten over de gekozen aanpak: “Afbreken is het nieuwe bouwen. In de afgelopen maand hebben we al 20 nieuwe huurders mogen verwelkomen. Samen ontwikkelen we het terrein verder en realiseren we kantoren op maat. Het gaat om ZZP’ers en kleine bedrijven die graag flexibiliteit willen, maar ook grotere ondernemingen die, al dan niet tijdelijk, willen huren: er is alle ruimte voor nieuwe ideeën.”
De eerste bewoners van het gerenoveerde Sequoia Building zijn ICT-bedrijven HITT en Kana Software. Rodenburg Bedrijfsmakelaars adviseerde Merin bij deze transactie.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws