Apeldoorn: Oranjerie wordt grootscheeps vernieuwd

3 September 2016 – Standard Life Investments, de nieuwe eigenaar van winkelcentrum de Oranjerie in Apeldoorn, gaat het centrum ingrijpend renoveren. Dit is door adviseur DTZ Zadelhoff meegedeeld.

Begin september 2016 is de Oranjerie voor ongeveer € 50 mln verkocht. Verkoper is Winkelcentrum Oranjerie Holding bv. Het is de eerste retailinvestering van Standard Life Investments in Nederland.

Het winkelcentrum, met een vloeroppervlak van ongeveer 20.000 m2, heeft huurders als Zara, H&M, New Yorker, Didi en Only. Onder het winkelcentrum ligt een Q-park parkeergarage met 560 parkeerplaatsen. Standard Life Investments heeft plannen om op korte termijn de hoogwaardige interne en externe renovatie van het winkelcentrum, dat uit 1993 dateert, uit te voeren. Deze plannen voorzien onder meer in de volledige reconstructie van de entrees. Het doel hiervan is om het gebouw een levendige uitstraling te geven. Daarnaast komt op de begane grond horeca, naast diverse nieuwe winkels, om de verjonging van het winkelcentrum te bevorderen.

Verduurzaming van Oranjerie

Los van de voorgestelde architectonische en bouwkundige aanpassingen zal veel aandacht worden besteed aan de verduurzaming van het winkelcentrum. De onderhandelingen met een aantal vooraanstaande internationale retailers zijn al in een vergevorderd stadium. Zodra de verbouwing is afgerond, heeft Apeldoorn een winkelcentrum met een echte internationale allure.

De koper, Standard Life Investments, is een van de grootste beleggingsfondsen van Europa. DTZ Zadelhoff, Delta Development en Dunnett Craven Architects zijn ingeschakeld voor dit herontwikkelingsproject. DTZ Zadelhoff adviseerde Standard Life Investments bij het sluiten van deze transactie. DTZ Zadelhoff is ook verantwoordelijk voor zowel het commerciële asset management  als het dagelijkse property management  van het winkelcentrum. Loyens & Loeff trad op als juridisch adviseur en Royal HaskoningDHV als technisch adviseur van de koper. Shamrock Vastgoed  trad op als commercieel adviseur van de verkoper, en Houthoff Buruma als juridisch adviseur.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws