Apeldoorn: herontwikkeling van winkelcentrum Oranjerie gestart

21 Maart 2018 – Standard Life Investments is begonnen met de herontwikkeling van winkelcentrum Oranjerie in Apeldoorn, een project van van € 14 mln. De voorbereidende werkzaamheden voor het upgraden van het gehele 18.827 m2 overdekte centrum zijn afgelopen maand gestart.

De upgrade omvat de renovatie van de winkelruimten en de creatie van verbeterde retail- en food faciliteiten om de algehele klantervaring aanzienlijk te verbeteren. TK Maxx en Mango hebben winkelruimte gehuurd om een flagship store te vestigen. Die sluiten aan bij bestaande huurders als Zara en New Yorker.

De renovatie, die ook bestaat uit maatregelen om de duurzaamheid te verbeteren, zal in verschillende fasen worden uitgevoerd om het centrum open te houden. De oplevering wordt verwacht in de herfst van 2019.

De belangrijkste verbeteringen zijn:

  • Nieuwe entrees en het creëren van extra winkelruimte aan de winkelstraten in de Hoofdstraat en Mariastraat
  • Nieuwe winkelfronten met dubbele hoogte
  • Nieuwe winkelcentrumafwerkingen
  • Verbeterde klantencirculatie met nieuwe liften en roltrappen
  • Verbeterde milieusystemen, waaronder LED-verlichting
  • Verbeterde zichtlijnen
  • Verbeterde en duurzame voorzieningen voor klantenwelzijn

Colin Hall, Development Manager bij Aberdeen Standard Investments: “Oranjerie ligt in het hart van het winkelgebied van Apeldoorn en heeft een aanzienlijk potentieel om zijn positie als een van de belangrijkste winkelbestemmingen in de regio te versterken. Deze opknapbeurt zal de aantrekkelijkheid van het centrum voor winkeliers vergroten en het bezoekersaantal vergroten, waardoor klanten uit Apeldoorn en de omgeving, maar ook lokale toeristen worden aangetrokken.”

Het winkelcentrum Oranjerie werd gebouwd in 1993 en in 2016 overgenomen door de Standard Life European Real Estate Club L.P. III (Euro Club III). Dit is een closed-end vastgoedbeleggingsvehikel dat zich richt op kernmarkten in continentaal Europa.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws