Apeldoorn: Nieuwe huurders winkelcentrum Oranjerie

7 November 2018 – De Standard Life European Real Estate Club, LP III (Euro Club III), heeft een aantal huurovereenkomsten gesloten voor het Apeldoornse winkelcentrum Oranjerie.

Outdoor-keten Bever heeft 1000 m² gehuurd voor zijn nieuwe regionale flagship store, die in de zomer van 2019 wordt geopend. Bever heeft in Nederland ruim 40 buitensportwinkels, waaronder flagship stores in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Houten.

De ANWB is reeds een verlenging aangegaan van zijn huurovereenkomst, die aanvankelijk in het voorjaar van 2019 zou aflopen. Dit geldt ook voor chocolatier Villa Chocola.

Een aantal zittende huurders krijgen binnen het centrum nieuwe winkelruimte. Read Shop heeft een nieuwe huurovereenkomst getekend voor 210 m². De winkel zal in november van dit jaar zijn deuren openen. Modewinkels Just a Joke en Noppies tekenden nieuwe huurovereenkomsten en zullen nieuwe winkelruimtes betrekken.

Colin Hall, development manager bij Aberdeen Standard Investments: ‘De transacties zijn te danken aan de grootscheepse renovatie (€ 14 mln) van De Oranjerie. Internationale en nationale merken hebben laten weten hun huurovereenkomst te willen verlengen of zich hier te willen vestigen en dat sterkt onze overtuiging dat het winkelcentrum bezoekers uit de regio zal blijven trekken.’

De Oranjerie wordt momenteel ingrijpend verbouwd. De werkzaamheden zijn in februari van dit jaar begonnen en worden in fasen uitgevoerd, zodat het winkelcentrum open kan blijven. De renovatie zal in het najaar van 2019 klaar zijn. Winkelruimtes voor flagship stores zijn al voorverhuurd aan internationale retailers als TK Maxx en Mango, die zich zullen aansluiten bij zittende huurders Zara en New Yorker. New Yorker gaat uitbreiden en zich vestigen in een nieuwe winkel van 1290 m².: Rabobank huurt 5500 m² in First

7 November 2018 – Rabobank Rotterdam heeft een huurcontract getekend voor 5500 m² kantoorruimte verdeeld over vijf verdiepingen in het kantoorgebouw First aan het Weena 758 in Central Business District, Rotterdam.

First, dat sinds 2016 eigendom is van Union Investment, staat aan de voet van het Centraal Station in het Rotterdam Central District. Het premium kantoorpand, dat ontwikkeld is door de Maarsen Groep en MAB, heeft een Breaam Excellent-certificaat en beschikt over ruime kantoorvloeren. Naast Robeco en NautaDutilh huren ook Petrobras, Cushman & Wakefield, RealConomy, Alcoa en Fit for Me kantoorruimte in het gebouw. In First zijn nog 4 verdiepingen beschikbaar met een vloeroppervlak van 500 en 1000 m². Voor de verhuur zijn Cushman & Wakefield en CBRE verantwoordelijk.

Voorheen was Rabobank gevestigd aan de Blaak 333. Mede door de inrichting van een regionaal specialistenteam in 2019 nam de noodzaak voor een nieuwe werkomgeving toe. Het Rabobank-kantoor aan de Blaak 333 wordt hiermee vrij gemaakt voor het creëren van nieuwe woningvoorraad.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws