Apeldoorn: Italiaanse Mapei vestigt zich op Ruimte voor Malkenschoten

18 Juli 2017 – Asset manager Merin heeft drie kavels verkocht op Ruimte voor Malkenschoten, het vroegere Philips-terrein in Apeldoorn. De kavels hebben een totale oppervlakte van 18.719 m². Een van de kopers is het Italiaanse Mapei.

Mapei zal met de nieuwe locatie op 6999 m² grond het distributiecentrum en de productie samenvoegen. Naast deze verkoop aan Mapei heeft Merin recentelijk nog twee kavels op Ruimte op Malkenschoten verkocht ter grootte van respectievelijk 5000 m² en 6720 m².

Met de komst van Mapei,’s werelds grootste producent van lijmen, kitten en chemische producten voor de bouw, verwelkomt Merin een duurzame partij op Ruimte op Malkenschoten. Het in 1937 in Italië opgerichte Mapei zal met deze nieuwe locatie op 6.999 m2 grond het distributiecentrum en de productie samenvoegen. Als onderdeel van een grote internationalisering denkt de organisatie vanuit Apeldoorn de lokale markten nog beter te faciliteren. De Gemeente Apeldoorn is zeer verheugd met de komst van Mapei als grote internationale speler. Merin onderstreept de duurzame ontwikkeling die Mapei doormaakt, met de nadruk op Research & Development.

Om ruimte te creëren heeft Merin in totaal 40.000 m2 gesloopt om nieuwbouw mogelijk te maken. Met het definitieve bestemmingsplan in 2014 kon worden begonnen met de verkoop van de kavels. Inmiddels is er ruim 57.000 m² (goed voor 62%) verkocht aan negen kopende partijen. Merin verwacht dat aan het eind van 2017 alle kavels verkocht zullen zijn, met het oog op de huidige interesse vanuit de markt en de opties die er inmiddels zijn verstrekt. Als onderdeel van de toekomstplannen, draagt Merin dit jaar nog zorg voor de aanleg van de nieuwe weg, bewegwijzering en LED-verlichting.

Naast Ruimte op Malkenschoten ligt het kantorenpark FizzionParc, eveneens een (her)ontwikkeling van Merin met de gebouwen Sequoia en Oak Building. Op FizzionParc biedt Merin gemeenschappelijke voorzieningen aan zoals vergaderfaciliteiten en een restaurant. De nieuw gevestigde bedrijven op Ruimte op Malkenschoten kunnen hier ook gebruik van maken. Op dit moment heeft Merin 16.000 m² beschikbaar voor nieuwbouw.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws