Apeldoorn: Green DNA vestigt Health Centre aan Lange Amerikaweg

1 September 2016 – Green DNA, een onderneming van Sam Verwaijen, gaat een kantoorpand aan de Lange Amerikaweg in Apeldoorn omvormen tot  Health & Innovation Centre Apeldoorn. Daartoe heeft Green DNA heeft op initiatief van Buvaplan een kantoorpand van 7200 m² aan de Lange Amerikaweg 55 in Apeldoorn gekocht. Het pand is gelegen op een prominente locatie aan de afrit van de snelweg A1.

Green DNA vormt het gebouw om tot Health & Innovation Centre Apeldoorn, een combinatie van zorg, voeding en lifestyle. Naast de zittend huurder Honeywell (3230 m²) is als tweede anchor tenant een groot medisch centrum gecontracteerd. Dit betreft de privékliniek Medisch Centrum Veluwe (MCV). Ook wordt gestreefd naar de komst van een hartkliniek en een revalidatiecentrum.

Het voormalig Yokogawa gebouw, tegenover de McDrive, is gekocht door ondernemer Sam Verwaijen en gaat onder andere onderdak bieden aan Medisch Centrum Veluwe (MCV). Het pand van 7200 m² aan de Lange Amerikaweg 55 staat nu nog voor zestig procent leeg met Honeywell als enige huurder. Het is gekocht door Verwaijen die ook de nieuwe huurders meebrengt. De locatie moet een belangrijk regionaal knooppunt worden waarin wordt samengewerkt op het gebied van zorg, voeding en lifestyle. Het zogenoemde Health & Innovation Centre opent begin 2017 haar deuren.

Het gebouw wordt omgevormd van een traditioneel kantoorpand tot een innovatief medisch centrum waar ruimte is voor diverse medische specialisaties. Met dit concept wordt het traditionele beeld van zorg doorbroken en een specialistisch, eigentijds en laagdrempelig totaalpakket aangeboden. Van vitaliteitsprogramma’s en coaching tot medische behandelingen en nazorg.

Vanaf oktober 2016 ondergaat het gebouw een transformatie naar een duurzaam label A gebouw, met een klimaatgevel, een groen dak (daktuin) en water als natuurlijke koeling. Als verlengstuk van de medische zorg, is het plan ook een ‘groene’ lunchroom in het Health & Innovation Centre te vestigen. De lifestyle programma’s die door de medische specialisten verderop in het gebouw worden geadviseerd, zijn de leidraad voor het menu.

Verwaijen voorziet dat Health & Innovation Centre Apeldoorn een startpunt is voor een verandering in het zorgaanbod in Nederland.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws