Apeldoorn, Hoofddorp, Nieuwegein: Cityside transformeert kantoren

14 Mei 2018 – Cityside Apartments heeft drie kantoorpanden aangekocht (in Nieuwegein, Hoofddorp en Apeldoorn, v.l.n.r. op de foto) en transformeert deze naar woonruimte.

Aan de Hoofdweg in Hoofddorp wordt begin volgend jaar begonnen met de realisatie van 31 tweekamerappartementen. In dit kantoorpand was eerder Holland Casino gevestigd en later dit jaar nemen de (eerste) bewoners hun intrek in Canalside Apartments. Afhankelijk van het type woning wordt deze opgeleverd met vaatwasser en combimagnetron; alle bewoners kunnen gebruikmaken van het gemeenschappelijke dakterras.

Met de aankoop van het pand aan de Stationsstraat in Apeldoorn breidt Cityside Apartments zijn aanbod hier in 2019 verder uit. De kantoorfunctie op de begane grond blijft behouden; op de andere verdiepingen worden 47 woningen gerealiseerd, waarvan vier met balkon. Dit complex krijgt een gemeenschappelijk dakterras en ligt op steenworp afstand van het eerste Cityside Apartments-complex (Bankside 1 Apartments) dat circa vier jaar geleden gerealiseerd werd.

Binnen dit nieuwe project wordt een aantal woningen uitgevoerd als ‘innovators edition’: deze woningen worden uitgerust met de nieuwste technieken op het gebied van smart building en verduurzaming zodat deze in de praktijk getest kunnen worden. De woningen in dit complex worden zowel in de sociale als vrije sector verhuurd.

Onlangs kocht de onderneming ook een kantoor in Nieuwegein aan, waar al begonnen is met de transformatie, Plazaside Apartments. Hier wordt een mix aan woningen gerealiseerd: naast een studio en tweekamerappartementen komen aan de Geelgors en Rietgors in Nieuwegein ook twee driekamerappartementen, waarvan één penthouse. Alle woningen worden 1 oktober opgeleverd; de inschrijving is medio april gestart.

Met ingang van 1 september wordt Cityside Apartments eigenaar van het vierde en laatste bouwdeel van het Stationside-complex aan de Zuidpoolsingel 4-14 in Alphen aan den Rijn. Kwadraad huurt vanaf april ruimte op de begane grond en op de vijfde verdieping en is hiermee de zesde huurder in dit complex.

In gebouw A is in totaal 4001 m² kantoorruimte beschikbaar en met de komst van De Kwadraad maatschappelijk werk is vanaf april 3226 m² verhuurd. Naast Kwadraad zijn in gebouw A Junis Kinderopvang, SemLab, Alfa Transport Service, Berkeley Bridge en Nextpertise gevestigd. Momenteel is op de twee verdieping nog 600 m² beschikbaar en op de vierde verdieping 175 m².

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws