Apeldoorn e.a.: Amvest koopt 296 woningen van Bouwinvest

16 Januari 2018 – Het Bouwinvest Residential Fund heeft 296 woningen verkocht aan Amvest Investment Management ten behoeve van een van haar institutionele klanten.

Het betreft 8 complexen in Den Haag, Apeldoorn, Groningen, Valkenswaard, Venlo en Wijk bij Duurstede.

Volgens het Kadaster kocht Amvest ten behoeve van Aegon en betaalde Aegon € 61,5 mln voor de portefeuille.

Het betreft woningen in ‘onaangebroken’ complexen, dat wil zeggen complexen waarvan geen enkele woning is verkocht aan eigenaar/gebruikers. De woningen vallen in de middeldure huur of zijn nog te liberaliseren.

Verjongen
De verkoop door Bouwinvest Residential Fund past binnen de strategie van het fonds om de portefeuille te verjongen en verder te verduurzamen. ‘Met de opbrengst van de verkoop zal verder worden geïnvesteerd in duurzame woningen in het middeldure huursegment binnen Bouwinvest’s kernregio’s. Naar dat product zal op de lange termijn veel vraag zijn’, aldus Michiel de Bruine, director Dutch Residential Investments.

Verbreden
‘Voor de koper is deze aankoop een uitgelezen kans om te investeren in een kwalitatief goede woningportefeuille met projecten op goede locaties in steden met uitstekende langjarige economische en demografische vooruitzichten’, aldus Wim Wensing, directeur Investment Management van Amvest. ‘Door te beleggen in een breder marktgebied in en buiten de Randstad spreiden we niet alleen risico’s maar spelen we in op het feit dat de groeiende behoefte aan middeldure huurwoningen niet beperkt blijft tot de vier grote steden.’

 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws