Apeldoorn: donderdag start bouw winkelcentrum Anklaar

4 April 2016 – Donderdag start in Apeldoorn de bouw van het nieuwe winkelcentrum Anklaar. Het centrum krijgt circa 14.000 m² aan winkels, horeca en dienstverlening. Boven de winkels worden 60 appartementen gebouwd.

De ontwikkeling van het winkelcentrum is in handen van BPD. BPD werkt hierbij nauw samen met de gemeente Apeldoorn en mede-ontwikkelaar Habion. Onder het winkelcentrum komt een parkeergarage met ruim 500 parkeerplaatsen, waar de bezoekers de eerste twee uur gratis kunnen parkeren. Het gehele bouwplan is naar verwachting eind 2018 gereed.

Winkelcentrum wordt onderdeel van het nieuwe Stadsdeelhart Anklaar, dat dient als centrum voor de wijken Zevenhuizen en Zuidbroek. Het komt op de plek waar ruim 40 jaar het voormalige winkelcentrum heeft gestaan. Veel van de winkels uit het ‘oude’ Anklaar zullen terugkomen in het nieuwe winkelcentrum, zodat een mix van ketens en lokale Apeldoornse ondernemers ontstaat. Inmiddels zijn Albert Heijn, Lidl, Hema, Gall & Gall, Etos, Zeeman, Blokker, Bruna, Garant Optiek, bakkerij Frentz, groenteboer Kros en Ami Kappers gecontracteerd. Hiermee is reeds 70% van de totale winkeloppervlakte verhuurd.

Henri Schimmel van BPD: ‘Na ongeveer 10 jaar intensieve planvorming met alle betrokkenen zijn wij verheugd dat de bouw gaat aanvangen. De plannen zijn telkens afgestemd op ontwikkelingen in de winkel- en woningmarkt zodat in 2018 een modern en duurzaam stadsdeelhart wordt opgeleverd waar Apeldoorners komende decennia in zullen winkelen, werken en wonen.’

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws