Apeldoorn: Certitudo koopt kantoor Centraal Beheer

2 Juli 2015 – Certitudo Capital heeft het voormalig hoofdkantoor van Centraal Beheer Achmea in Apeldoorn gekocht, waaronder het complex dat is ontworpen door Herman Hertzberger. Verkopers zijn Propertize en TCN.

Het complex is in totaal 45.000 m2 groot en bestaat uit drie aaneengeschakelde gebouwen met 500 parkeerplaatsen. Onderdeel ervan is een uit kubusvormige elementen gebouwde heuvel van circa 25.000 m², een iconisch gebouw naar ontwerp van Herman Hertzberger. Ook zijn er vier kantoortorens van in totaal 16.000 m². Tot juli 2013 was dit het hoofdkantoor van Centraal Beheer Achmea.

De vier kantoortorens zullen door Certitudo worden getransformeerd naar circa 125 huurwoningen van 50 tot 70 m². Deze woningen zullen verhuurd worden binnen de iResidence portefeuille.

Over de invulling van het gebouw naar ontwerp van Herman Hertzberger uit 1972 is nog geen duidelijkheid. Certitudo Capital doet op dit moment diverse studies naar de herontwikkeling / behoud ervan. Dit alles gaat in samenwerking met architect Herman Hertzberger en AHH, onder leiding van Laurens Jan ten Kate. Ook de gemeente Apeldoorn denkt mee.

Eerder transformeerde Certitudo Capital diverse leegstaande kantoorgebouwen in Nederland. Zo transformeerde de ontwikkelende belegger in 2014 het voormalige belastingkantoor alsmede het oude hoofdkantoor van Royal Haskoning in Den Bosch.
Daarnaast zal Certitudo dit jaar ook starten met onder andere de transformatie van het voormalige Q8 hoofdkantoor in Rotterdam en het Tomadohuis te Dordrecht en twee kantoren in Arnhem.

De voormalige huisvesting van Centraal Beheer werd sinds dit voorjaar actief verkocht. TCN kocht het in 2007, maar raakte in moeilijkheden waardoor er niets mee gebeurde. Uiteindelijk is TCN failliet gegaan en is het terecht gekomen in de portefeuille van financierder Propertize. Arra Management deed het property management. Propertize is bij de verdere herontwikkeling door Certitudo niet betrokken.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws