Apeldoorn: Ameco maakt weg vrij voor ontwikkeling Food Center Amsterdam

25 Oktober 2016 – Nu vleesverwerker Ameco vertrekt naar Apeldoorn, komt de herstructurering van het gebied Food Center Amsterdam door VolkerWessels Vastgoed en Ballast Nedam dichterbij. Ameco pakt zijn biezen en vertrekt van het Food Center in Amsterdam West naar bedrijventerrein Ecofactorij in Apeldoorn. Het bedrijf biedt werk aan 160 man, maar kan in Amsterdam niet niet uitbreiden. Bovendien zegt het bedrijf steeds lastiger bereikbaar te zijn. 

Ameco heeft volgens het Financieele Dagblad enkele miljoenen meegekregen van de gemeente. Reden is de grootschalige herstructurering van het 23 hectare grote gebied dat op de rol staat. Daarvoor is al twee jaar geleden een concessieovereenkomst getekend met VolkerWessels Vastgoed en Ballast Nedam. Voor een periode van 25 jaar committeert het consortium zich aan de transformatie van het gebied. Het consortium is niet alleen verantwoordelijk voor de bouw en financiering, maar ook voor de exploitatie en het beheer van het nieuwe Food Center. Ook de gemeente draagt maximaal € 20 mln bij aan de verandering naar een levendig gebied.

Plannen gaan uit van een nieuwe woonwijk met circa 1600 woningen, genaamd Het Marktkwartier. De monumentale Centrale Markthal wordt het kloppende hart, met winkels, restaurants, een hotel en ruimte voor evenementen. Ook de openbare ruimte tussen de gebouwen moet in de toekomst een prettige verblijfsplaats worden. Het terrein vormt zo niet langer een barrière in de stad, maar zal er nadrukkelijk onderdeel van zijn. Dit komt mede door de nieuwe fietsverbinding van Oost naar West die langs de Centrale Markthal gaat lopen.

De huidige gebouwen worden op het vernieuwde terrein deels vervangen door duurzame nieuwe bedrijfsruimtes. De naar verwachting circa 100.000 m² aan bedrijfsruimtes zal zoveel mogelijk aansluiten op de aangrenzende bedrijfsbebouwing.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws