Amsterdam: Zandkasteel ING verkocht voor transformatie

6 december 2019 – Wonam/Zadelhoff en de gemeente Amsterdam hebben elk een deel van het Zandkasteel gekocht, het voormalige hoofdkantoor van ING in Amsterdam Zuidoost.

Consortium AMP, een samenwerking tussen G&S Vastgoed en Edge (voorheen OVG Real Estate), heeft drie torens van het Zandkasteel verkocht aan de gemeente Amsterdam voor de vestiging van de Internationale School. Aan de combinatie Wonam/Zadelhoff zijn de resterende zeven torens en de parkeergarages verkocht.

Na uithuizing van ING wordt het Zandkasteel getransformeerd tot een mixed-use project met een combinatie van educatie, wonen, werken, horeca en parkeren. De werkzaamheden starten medio 2020.

De gemeente Amsterdam ondervangt met deze aankoop en transformatie naar Internationale School de groeiende vraag naar internationaal onderwijs. De school is een combinatie van lagere school en middelbare school.

Wonam/Zadelhoff transformeert zijn deel tot een combinatie van voornamelijk wonen, horeca en parkeren. Hiermee voegen Wonam/Zadelhoff een bijzonder project toe aan hun beleggingsportefeuilles. De transformatie start medio 2020 en wordt uitgevoerd door de bouwcombinatie Kondor Wessels Amsterdam en IBB Kondor.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws