Amsterdam: woningbouw naar 5000 per jaar

1 December 2015 – De gemeente Amsterdam wil de woningbouw opvoeren naar 5000 woningen per jaar vanaf 2018. Voor studenten zet Amsterdam in op 8000 nieuwe studentenwoningen in de periode 2015–2018. Voor de een na laatste hoogbouwkavel op Overhoeks gaat de gemeente via een selectieprocedure op zoek naar een partij die woningen gaat ontwikkelen, financieren en realiseren.

Het gaat onder meer om studentenhuisvesting met voorzieningen en ondergronds parkeren. Wethouder Grondzaken Eric van der Burg: “Overhoeks is volop in ontwikkeling. Het centrum van de stad beperkt zich niet meer tot het IJ, maar gaat daar ver overheen. Overhoeks is de plek waar we straks wonen, werken, recreëren en flaneren.”
Vandaag is de selectieprocedure gestart en worden alle selectiedocumenten op TenderNed gepubliceerd. De winnaar wordt op 15 april 2016 bekendgemaakt. Deze krijgt 16 maanden de tijd om het plan uit te werken en vervolgens de grond in erfpacht af te nemen. De start bouw is gepland eind 2017.
Op kavel 5 bestaat het programma voor ongeveer twee derde uit wonen, waarvan een deel studentenhuisvesting is. Naast de studentenwoningen zijn markthuur- en -koopwoningen mogelijk. In het programma is ook ruimte voor (niet-)commerciële voorzieningen, bedrijven en kantoren. Parkeren gebeurt ondergronds.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws