Amsterdam: WeWork opent flagship-locatie

14 oktober 2020 – WeWork opent in december 2020 een flagship-locatie aan de Stadhouderskade 5–6 in Amsterdam.

Het is de vierde vestiging van de aanbieder van gedeelde kantoorruimtes in Nederland. Het monumentale gebouw Atlanta is het voormalige hoofdkantoor van Tommy Hilfiger. Het is volledig gerenoveerd en van alle moderne gemakken te voorzien zonder afbreuk te doen aan de historie van het gebouw.

Het pand van ruim 6400 m² werd in 1920 gebouwd voor het Amerikaanse autobedrijf REO Motor Cars, een van de founding companies van General Motors. In de industriële kelder staat nog altijd een antieke Chrysler.

Gebouw Atlanta is volledig overgenomen door WeWork. Het pand bestaat nu uit verschillende lounges, vergaderruimtes, flexibele hot desks en privékantoren. De evenementen- en vergaderruimte op de achtste verdieping biedt rondom uitzicht over Amsterdam. Het interieur is aangekleed met hedendaagse kunstwerken die voornamelijk geïnspireerd zijn op de tradities van de stad.

Nikolay Kolev, managing director Northern & Central Europe bij WeWork: ‘De afgelopen maanden waren voor veel bedrijven een grote uitdaging, maar hebben ook aangetoond dat flexibiliteit van groot belang is. Niet alleen nam de vraag naar flexibiliteit qua ruimte toe bij WeWork, maar ook wat betreft locatie en gebruik.’

WeWork zag internationaal de vraag naar kantoorruimte toenemen in het afgelopen halfjaar. Hierdoor groeide het aandeel enterprise klanten (500+ werknemers) van WeWork naar 48%. De gemiddelde contractperiode van deze enterprise-members is sinds begin dit jaar met 6 maanden toegenomen.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws