Amsterdam: Vorm en BPD ontwikkelen kavel 3D Houthaven

24 Mei 2016 – De gemeente Amsterdam heeft combinatie Vorm Ontwikkeling / BPD Ontwikkeling definitief geselecteerd voor de ontwikkeling van kavel 3D in de Houthaven. Op kavel 3D realiseren Vorm en BPD circa 100 hoogwaardige, energieneutrale appartementen met een ondergrondse parkeergarage. Het appartementengebouw draagt het thema ‘Amsterdamse school’. Het gesloten bouwblok wordt ontworpen door Van Aken Architecten uit Eindhoven. De oplevering van het bouwproject staat gepland medio 2019. 

Vorm en BPD hebben nu samen meer dan 500 woningen in ontwikkeling en realisatie in de Houthaven. Zij acquireren hiermee met veel succes aansprekende woningbouwlocaties op één van de mooiste plekken in de stad Amsterdam. Voor de gemeente Amsterdam betekent dit opnieuw een succesvolle afsluiting van een openbare tender en een nieuwe en belangrijke stap in de voltooiing van de Houthaven.

De twee ontwikkelaars noemen de Houthaven ‘dé nieuwbouwlocatie in een uniek stukje Amsterdam.’ Gelegen aan het IJ op een autoluw, groen en duurzaam eiland met smalle straatjes, wonen de toekomstige bewoners straks met alle voorzieningen bij de hand. Door de ligging kunnen toekomstige bewoners snel de stad in of de ringweg op. Er is een verkeerstunnel voorzien onder het park en de typisch Amsterdamse grachten toveren deze historische locatie om tot een unieke woon-, werk- en leef locatie.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws