Amsterdam: Voormalig Cisco-gebouw verkocht

10 Juli 2015 – ING heeft het voormalige Cisco-gebouw aan de Haarlerbergweg 13-23 in Amsterdam verkocht aan Moor Park, dat optreedt voor de Amerikaanse investeerder Global Net Lease (GNL), voorheen AR Capital. Het Kadaster meldt een koopsom van € 88 mln.

ING kocht het pand ‘Haarlerbergpark’ in Amsterdam-Zuidoost vorig jaar zomer voor € 42 mln van Cisco. Toen stond het 46.000 m² grote complex nog voor meer dan de helft leeg. ING heeft het gebouw nu echter met een 10-jarige huurovereenkomst weer doorverkocht aan Moor Park/ARC. De IT-campus, nu nog gevestigd aan de Haarlemmerweg in Amsterdam, verhuist naar dit kantoor en wordt de nieuwe IT-campus in Zuidoost. ING heeft het kantorencomplex aan de Haarlemmerweg onlangs aan Pinnacle verkocht.
ING verkoopt de gebouwen omdat ze net als andere banken behoefte hebben aan een verkorte balans en zo min mogelijk eigen vastgoed willen.
Cisco huurt circa 11.000 m² in Haarlerbergpark. Andere huurders zijn onder andere Koning & Hartman, Merck Chemicals, Laureate Online Education en AMS.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws