Amsterdam: VolkerWessels Bouwmaterieel naar Logistic Cityhub

23 december 2020 – VolkerWessels Bouwmaterieel wordt de eerste gebruiker van Amsterdam Logistic Cityhub.

VolkerWessels Bouwmaterieel gaat in totaal ruim 14.000 m² innemen in Amsterdam Logistic Cityhub. Daarbij maakt het gebruik van de hal, opslagruimte gevaarlijke stoffen, kantoorruimte, parkeerplaatsen en de kadefaciliteiten.

“Wij geloven in een toekomst waarin vervoer richting de bouwplaatsen efficiënter en zonder emissie kan. Ook Amsterdam wil af van CO2- en NOx-uitstoot, evenals andere steden.”, aldus Ron Frazer van VolkerWessels Bouwmaterieel. “Daarom werken we in Amsterdam ook al geruime tijd met een BouwHub aan de rand van de stad. Een BouwHub die zelfs nog vele malen efficiënter wordt als Amsterdam Logistic Cityhub straks volledig operationeel is.”

De BouwHub is onderdeel van een integraal logistiek concept, waarmee ook de veiligheid en leefbaarheid verbetert. Immers, minder mobiliteitsbewegingen in en naar de stad, minder CO2 en NOx-uitstoot, een hogere omgevingstevredenheid en minder afval en verspilling van materialen. De ambitie van gemeente Amsterdam is om volledig emissievrij transport in 2025 te hebben.

Amsterdam Logistic Cityhub biedt totaaloplossingen op het gebied van distributie, opslag, transport en meer – voor uiteenlopende branches zoals de bouw, horeca en e-commerce. De bouw van Amsterdam Logistic Cityhub begint Q1 2021. Oplevering zal vanaf Q3 2022 gefaseerd plaatsvinden.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws