Amsterdam: Union koopt woon-werkcomplex De Puls

17 september 2021 – Aan de Amsterdam-Zuidas is de bouw gestart van De Puls. Het complex zal na de oplevering in 2024 bestaan uit 200 appartementen, appartementen, kantoren, een bioscoop, een stadsbos en diverse winkels en horeca. Het complex is verkocht aan Union Investment. PropertyNL schat dat de verkoopprijs rond € 300 mln ligt.

Naast de 200 nieuwe woningen, waarvan 151 appartementen in het middensegment, biedt De Puls 3.000 m2 bioscoopruimte met negen bioscoopzalen, 1.600 m2 horeca, 350 m2 winkelruimte en 36.000 m2 kantoorruimte. Er komt een parkeergarage met elektrische deelauto’s. De Puls is gelegen op loopafstand van station Amsterdam Zuid. In de directe omgeving worden de komende vijftien jaar ongeveer 2.700 woningen gerealiseerd.

“Zuidas wordt steeds meer een levendige Amsterdamse stadswijk, waar ook in de avond en in het weekend wat te beleven valt. Dit innovatieve en circulaire gebouw is met alle openbare voorzieningen een enorme aanwinst voor Zuidas. Ondanks de coronacrisis willen ontwikkelaars investeren in dit gebied. Dit toont aan dat er veel vertrouwen is in de Amsterdamse kantoren- en woningenmarkt”, aldus wethouder Everhardt.

Op de achtste- en negende verdieping van De Puls komt een ‘stadsbos’ op 35 meter hoogte. Het bos zorgt voor het verminderen van hitte, het kan regenwater bergen en levert een bijdrage aan de biodiversiteit in Zuidas.

De Puls is een project van Vorm. Recent is Edge hieraan toegevoegd. Het gebouw is ontworpen om innovatieve circulaire elementen te integreren en zo duurzaam mogelijk te opereren. Met ruim 7000 m² zonnepanelen en tal van innovaties zal deze ontwikkeling een Breeam Outstanding certificering behalen. Beperking van energieverbruik, biodiversiteit en water zijn drie hoofdthema’s binnen de ontwikkeling. Duurzaamheid vormt een onlosmakelijk onderdeel binnen het concept. Daarbij streven beide ontwikkelaars naar een Well Platinum-certificering.

“In De Puls komen kwaliteit, betaalbaar wonen, diversiteit, circulariteit, duurzaamheid, stadsnatuur, mobiliteit, werken en vrije tijdsbesteding samen: een uniek concept voor de Zuidas. We vinden het fantastisch dat we dit samen met Edge en Union Investment gaan realiseren”, aldus CEO Hans Meurs van Vorm.

Dentons was bij deze transactie juridisch adviseur van Union Investment.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws