Amsterdam: Twee nieuwe huurders voor Valley aan de Zuidas

29 oktober 2020 – Ysquare en IK Investment Partners hebben getekend voor kantoorruimte in het nieuwe mixed-use gebouw Valley aan de Amsterdamse Zuidas. Zij zullen medio 2021 hun intrek in het pand nemen.

Deze ontwikkeling van EDGE wordt een gebouw met 75.000 m2 aan kantoorruimte, woningen, retail en culturele voorzieningen. Valley, naar ontwerp van architect Winy Maas (MVRDV), zal een blikvanger zijn aan de Amsterdamse Zuidas. Het eigentijdse opvallende gebouw maakt de gestelde duurzaamheidsambities waar en krijgt hiervoor een BREEAM Excellent certificering. Een openbaar toegankelijk park maakt onderdeel uit van het project en zal worden ontworpen door de bekende landschapsarchitect Piet Oudolf. Daarnaast biedt Valley tal van mogelijkheden voor werken, wonen, horeca, recreatie en sport of als bron van inspiratie.

Advocatenkantoor Ysquare, gespecialiseerd in het voorkomen en oplossen van commerciële geschillen zal 721 m2 kantoorruimte gaan huren in Toren West. Het bedrijf houdt nu al kantoor aan de Zuidas. De verhuizing naar Valley sluit aan bij de ambities van het advocatenkantoor. Medeoprichter en partner Margriet de Boer: “We kunnen bijna niet wachten om over te gaan naar deze spectaculaire, nieuwe locatie waar wij als team en als kantoor verder kunnen groeien.”

IK Investment Partners zal zijn intrek nemen in Toren Noord, waar het 1058 m2 kantoorruimte zal gaan huren. IK Investment Partners is een private equity onderneming die zich richt op investeren in ondernemingen met veel potentieel. Het bedrijf is nu ook al gevestigd in het zakelijk centrum van Amsterdam, maar vindt het tijd voor een nieuw kantoor. Remko Hilhorst, partner bij IK Investment Partners: “Amsterdam is de laatste jaren onze hub voor overleg met internationale partners en we zien ernaar uit om hen in ons nieuwe kantoor te verwelkomen.”

De oplevering van Valley staat gepland voor juni 2021 en momenteel is er nog 1800 m2 kantoorruimte beschikbaar in Toren Zuid, verdeeld over twee verdiepingen (1000 m2 en 800 m2). Ook is er nog ruimte beschikbaar voor winkels en horeca. Alle woningen zitten in de vrije huursector.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws