Amsterdam: Tristan’s Episo 5 en Timeless kopen Kauwgomballenfabriek

4 Februari 2019 – Het onlangs door Tristan Capital Partners gelanceerde investeringsfonds Episo 5 heeft met Timeless Investments voor circa € 54 mln De Kauwgomballenfabriek aangekocht.

Het betreft een 18.000 m² metend multitenantkantorencomplex in Amsterdam. Het complex, dat meerdere ontwikkelingsmogelijkheden biedt, werd verkocht door APF en Lingotto. Als lokale partner heeft Timeless Investments een substantieel belang in de acquisitie.

De Kauwgomballenfabriek (KBF) omvat vijf gebouwen binnen de Ringweg A1 in de omgeving de Omval. De oorspronkelijke kauwgomballenfabriek is de afgelopen jaren succesvol getransformeerd tot een multitenantkantorencomplex. De gemeente heeft voor deze omgeving een visie geformuleerd gericht op verdichting, om aan de groeiende vraag naar kantoor- en woonruimte in de stad Amsterdam te voldoen.

De oorspronkelijke (Maple Leaf) kauwgomballenfabriek werd geopend in 1948 en is na verschillende fusies en overnames in 2003 gesloten als fabriek. Het complex heeft vervolgens tot 2006 leeggestaan, waarna de fabriek is herontwikkeld tot het huidige multi-tenant kantorencomplex.

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws