Amsterdam: Ter Haak verkoopt activiteiten op Atlaspark

De logistieke activiteiten zijn overgedragen aan DHG.

7 April 2014 – David Hart Groep DHG heeft de logistieke activiteiten van de Ter Haak Group op het bedrijventerrein Atlaspark in Amsterdam overgenomen. Het betreffende bedrijf, Ter Haak Logisitics, is gevestigd in een van de hallen die DHG op Atlaspark exploiteert. DHG heeft op het park een logistiek complex van ca. 110.000 m2. Voor twee hallen van ieder ongeveer 13.500 m2 worden nog gebruikers gezocht.

In 2009 nam Ter Haak Logistics zijn intrek in een hal van DHG

Het Atlaspark ligt 15 kilometer ten noorden van de luchthaven Schiphol en maakt direct onderdeel uit van het Amsterdamse westelijk havengebied. Sinds de voltooiing van de A5 is het gebied zeer goed bereikbaar vanaf de luchthaven en is hierdoor een veel kortere route naar Rotterdam ontstaan. Hiermee vormt het een goede schakel tussen de twee zeehavens en de luchthaven van Amsterdam. Op Atlaspark zijn onder andere de volgende bedrijven gevestigd: DSV, Fetim, G-Star RAW, Kintetsu World Express, Renault Trucks, Starbucks, TNT Fashion/M&S Mode en Sitos. Het terrein valt onder de hoede van SADC in Amsterdam dat onder andere ook PolanenPark in de markt zet. Het Atlaspark biedt kavels voor bedrijvigheid tot en met milieucategorie 5.

De logistieke activiteiten zullen worden voortgezet onder de naam AWL Atlaspark Warehousing & Logistics. Het huidig management in de persoon van Diederik ten Velden zal de dagelijkse leiding voeren, de huidige activiteiten voortzetten en waar mogelijk uitbouwen waardoor continuïteit en flexibiliteit blijven gewaarborgd.

David Hart Groep heeft een landelijke spreiding met 51 objecten in het segment logistiek en havengerelateerd vastgoed met een beleggingsportefeuille van ca. € 350 miljoen. Daarnaast worden vastgoedprojecten ontwikkeld voor derden en eigen portefeuille.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws