Amsterdam: tender gestart voor woongebouw Sluishuis

23 Februari 2016 – De gemeente Amsterdam is gestart met de selectieprocedure voor het Sluishuis op Steigereiland, IJburg. De ambitie van de gemeente is dat het entree van IJburg een groot markant woon gebouw in het water wordt met daar omheen varende woonschepen.

Bij de meeste selectieprocedures spelen duurzaamheid en de hoogte van het optiebod een grote rol. Bij het Sluishuis is kwaliteit het belangrijkste criterium. Daaronder valt het architectonisch ontwerp, duurzame concept en het programma. De selectiebrochure met voorwaarden is gepubliceerd op www.tenderned.nl  onder  “IJburg Sluishuis”.

Het Steigereiland is het experimentele eiland van IJburg en bestaat uit contrasterende buurten, die allen op eigen wijze het contact met het water zoeken en elkaar ook weer versterken. Kenmerkend daarvoor zijn verschillende vormen van wonen op het water en zelfbouw. Het Sluishuis aan de Haringbuisdijk staat op de overgang van de verschillende werelden (stad en IJmeer) en maakt het Steigereiland (bijna) helemaal af. Het beeldbepalende woongebouw wordt omringd door water met steigers en varende woonschepen en fungeert als de toekomstige entree van IJburg.
Tot 5 april 2016 kan worden deelgenomen aan de voorselectie die bestaat uit een korte procedure waarbij onder andere naar referentieprojecten wordt gevraagd. Hieruit worden vier partijen geselecteerd voor de definitieve selectie. Een deskundigen jury onder leiding van Frits Palmboom geeft advies aan de selectiecommissie, die uiteindelijk de definitieve keuze maakt.

Wilt u meer informatie over deze tender, dan kunt u contact opnemen met Sjanet Wagemanns, senior communicatieadviseur gemeente Amsterdam, Gebiedsontwikkeling 06-22692337 of via s.wagemanns@amsterdam.nl

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws