Amsterdam: Syntrus Achmea RE&F verwerft 277 woningen op Oostenburgeiland

15 Maart 2018 – Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft op het Oostenburgereiland in het centrum van Amsterdam 277 appartementen gekocht voor het Achmea Dutch Value Added Residential Partnership.

De woningen worden ontwikkeld en gebouwd door Vorm en Steenwell. De bouw begint naar verwachting dit najaar. De oplevering staat gepland in het derde kwartaal van 2021.

De woningen worden gebouwd op Oostenburg, een van de drie oostelijke eilanden tussen het IJ en de grachtengordel. De 277 appartementen zijn onderverdeeld in 130 sociale huurwoningen van gemiddeld 37 m², 29 middeldure huurwoningen tussen de 40 en 50 m² en 118 duurdere huurwoningen van 50 tot 80 m².

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft vandaag een deel van de voormalige werven van Stork Werkspoor op Oostenburg geleverd aan Stadswerf Oostenburg Ontwikkeling (SOO), de combinatie van Vorm en Steenwell. Het deel ligt op de zuidoostzijde van Oostenburg, tussen de Van Gendthallen en de Oostenburgervaart. Met behoud van de industriële signatuur en de geborgenheid van het eiland, worden hier circa 450 nieuwe woningen en bijzondere ruimten voor ondernemers gerealiseerd. De verkoop van de koopwoningen start in het derde kwartaal van dit jaar.

Het ontwerp is handen van architecten Paul de Ruiter, Bastiaan Jongerius en Ronald Janssen. Namens de gemeente Amsterdam is de Belgische architect en hoogleraar Kristiaan Borret als supervisor betrokken.

Directeur Sylvester Snijder van Steenwell zegt over het ontwerp: “Belangrijke thema’s als het eilandgevoel, het contrast tussen water en land en het behoud van het stoere en levendige karakter ziet men terug in het prachtige ontwerp van deze jonge architecten. Door de verschillende bouwhoogten, de robuuste en natuurlijke materialen en de structuren van de gebouwen, wordt Stadswerf Oostenburg een typisch Amsterdamse, unieke en stoere woon- en werkomgeving, vlakbij het centrum”.

‘De 277 huurwoningen die wij hebben gekocht, voorzien in een grote behoefte aan woonruimte in Amsterdam voor verschillende doelgroepen, waarbij duurzaamheid een heel belangrijke rol speelt’, zegt Onno Hoff, director Fund Management Vastgoed bij Syntrus Achmea RE&F. ‘Tegelijkertijd zijn de woningen op deze unieke Amsterdamse locatie voor de participanten in ADVARP een waardevolle belegging, die op middellange termijn uitzicht biedt op een passend, stabiel rendement.’

SOO werkt bij de realisatie van het terrein tot woongebied nauw samen met BBN adviseurs, die als gedelegeerd ontwikkelaar vanaf de tenderfase tot de oplevering zorgt voor de uitvoerende projectorganisatie, de financiële aansturing en technische uitvoering. Het ontwerp van de openbare ruimte is gemaakt door Urhahn in samenwerking met Dijk &co. Het ontwerpteam bestaat verder uit constructeur CAE, bouwfysisch adviseur DPA en installatieadviseur Hiensch.

 

 

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws