Amsterdam: Swapfiets huurt kantoorpand

11 februari 2021 – Swapfiets huurt 1.400 m2 kantoorruimte aan de Molukkenstraat 200 in Amsterdam-Oost.

Het pand is in 1955 gebouwd als hoofdkantoor voor de verbandfabriek Koninklijke Utermöhlen. Later was het vele jaren in gebruik als bedrijfsverzamelgebouw, totdat het niet meer voldeed aan de eisen van deze tijd. Een flinke renovatie volgde met zoveel mogelijk behoud van de architectuur en nadruk op duurzaamheid.

Swapfiets noemt zich een ‘bicycle as a service’ bedrijf. Het werd in 2014 opgericht in Nederland en groeide uit tot een van de toonaangevende leveranciers van micromobiliteit in Europa. Sinds september 2020 heeft Swapfiets meer dan 220.000 leden in Nederland, Duitsland, België, Denemarken, Frankrijk en Italië. Het concept van Swapfiets is vrij eenvoudig: voor een maandelijks vast bedrag hebben Swapfiets-leden altijd een werkende fiets. Swapfiets is in Nederland beschikbaar in meer dan 25 steden.

Met de oplevering van het kantoorpand aan de Molukkenstraat 200, is de transformatie van het gehele gebied bijna afgerond. In 2018 werd het deel, dat al jaren in gebruik was als meubelwinkel, na een ingrijpende verbouwing opgeleverd aan AH XL. Daarbij werd ook een nieuw parkeerterrein op het dak gerealiseerd. In 2020 werd ook het parkeerterrein voor Praxis heringericht en werd een doorgang gecreëerd waarmee een verbinding is gemaakt tussen de terreinen van Praxis en Albert Heijn XL.

Dit jaar zullen ook de laatste winkelruimten worden verbouwd waarmee er nog 1.100 m2 winkelruimte beschikbaar komt. Naast AH XL en Praxis zijn ook Big Bazar en SmartFit gevestigd op het terrein.

‹ Terug naar het overzicht

Ook in het nieuws